9 Απριλίου, 2018 beekei

Διαρροή «δείχνει» το Nokia 9 να έρχεται με σύστημα τριπλής κάμερας

Το Nokia 9 είναι μία συσκευή που περιβάλλεται από ένα πέπλο μυστηρίου καθώς συνεχώς υπάρχουν διαρροές και φήμες για τα χαρακτηριστικά του αλλά ακόμη δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστική επιβεβαίωση για οτιδήποτε.

Τελευταία προσθήκη στις πάμπολλες διαρροές έρχεται από την φινλανδική ιστοσελίδα SuomiMobili η οποία προχώρησε σε ανάρτηση μίας λίστας με τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά που θα έχει το Nokia 9, όταν αυτό τελικά ανακοινωθεί. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι όντως η λίστα μοιάζει αρκετά (σε εμφάνιση) με το υλικό που διοχετεύει η κατασκευάστρια εταιρεία προς τον Τύπο.

Η συσκευή φέρεται να διαθέτει οθόνη τεχνολογίας AMOLED διαγωνίου 6,01 ιντσών και αναλογίας 18:9, ενώ η πλάτη του θα είναι κατασκευασμένη από κεραμικά υλικά. Στο εσωτερικό θα βρίσκεται η πλατφόρμα Qualcomm Snapdragon 845, συνδυασμένη με 8GB μνήμης RAM, 256GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο, μπαταρία χωρητικότητας 3.900mAh με ικανότητα ασύρματης φόρτιση, υποστήριξη δύο καρτών SIM και υποδοχή USB-C.

Η διαρροή του SuomiMobili θεωρεί ότι το Nokia 9 θα έχει τον σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος στο εμπρόσθιο μέρος, στο κάτω μέρος της οθόνης. Η κύρια κάμερα είναι ένα ενδιαφέρον σημείο καθώς φέρεται να διαθέτει τρεις αισθητήρες ανάλυσης 41, 20 και 9,7 Megapixel με οπτικά μέρη προερχόμενα από την Zeiss και οπτικό ζουμ 4x. Η εμπρόσθια κάμερα θα διαθέτει επίσης οπτικά μέρη της Zeiss, αισθητήρα ανάλυσης 21 Megapixel και αυξημένες ικανότητες πραγματοποίησης ποιοτικών λήψεων σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Από τα χαρακτηριστικά της κάμερας δεν θα λείπει το Pro Camera mode το οποίο είναι διαθέσιμο και σε συσκευές της εταιρείας που ήδη κυκλοφορούν, ενώ το ίδιο θα ισχύει και για το dual selfie mode, δηλαδή την ικανότητα ταυτόχρονης λήψης τόσο με την εμπρόσθια όσο και με την πίσω κάμερα (το Bothie, όπως το αποκαλεί η Nokia). Αν και η τριπλή κύρια κάμερα θυμίζει προφανώς το P20 Pro της Huawei εντούτοις η Nokia διαφοροποιείται αφού τοποθετεί την κάμερα στο κέντρο της πλάτης του smartphone και όχι στην άκρη, όπως είναι η επιλογή της κινεζικής εταιρείας.

 

, , , , , , , , ,