Το ΑΞΙΑΚΟ: Η Ελλήνων Συνέλευσις στην Ιδρυτική διακήρυξη κιόλας έχει γράψει και έχει αναλύσει, έχει δηλαδή ¨μιλήσει¨ για το αξιακό σύστημα. Στην ουσία ακούμε όλους τους πολιτικούς, ακούμε όλα τα κόμματα να μιλάνε για αξίες για αρχές, ότι έχουν καταπατηθεί οι αξίες μας αλλά κανένας δεν έχει ορίσει ποιες είναι αυτές οι αξίες, ποιο είναι το στάτους που θα έπρεπε να βγαίνουν οι νόμοι, ποιο είναι το στάτους το οποίο αυτό το αξιακό το οποίο μέσω αυτού θα παράγει η πολιτεία. Η Ελλήνων Συνέλευσις έχει αυτό το αξιακό, το έχει κατατεθειμένο στον Άρειο Πάγο μέσω της Ιδρυτικής διακήρυξης.

 

12 ΑΞΙΕΣ (αναλυτικά)

1.ΓΝΩΘΙ Σ΄ ΕΑΥΤΟΝ   2.ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ   3.ΑΝΔΡΕΙΑ   4.ΑΡΜΟΝΙΑ   5.ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ   6.ΑΛΗΘΕΙΑ   7.ΑΦΘΟΝΙΑ   8.ΙΣΟΤΗΣ   9.ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ   10.ΑΡΕΤΗ   11.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ   12.ΛΟΓΙΚΗ

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΩΣ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ.

18 ΑΡΧΕΣ (αναλυτικά)

1.ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ   2.ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ   3.ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ   4.ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ   5.ΙΣΟΝΟΜΙΑ   6.ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ   7.ΙΣΟΚΡΑΤΙΑ   8.ΙΣΗΓΟΡΙΑ   9.ΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ   10.ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ   11.ΦΡΟΝΗΣΗ   12.ΣΩΦΡΟΣΥΝΗ   13.ΑΙΔΩΣ   14.ΣΕΒΑΣΜΟΣ   15.ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ   16.ΦΙΛΟΤΗΣ   17.ΦΙΛΟΤΙΜΙΑ   18.ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ


3
ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΒΑΣΙΚΗ ΑΞΙΩΣΗ ΚΑΘΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΠΡΑΞΗΣ Η ΕΚΦΡΑΣΗΣ. (αναλυτικά)

  1. ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗΣ
  2. ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ
  3. ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ

 

33 ΕΛΛΑΝΙΑ πρωτόκολλα